20-02-12

The other side

Een maand aan de slag bij The Other Side, niet meer de kant van de creators (of diegenen die de creators managen), het heeft z'n voordelen en nadelen. Nadelen je werkt niet meer in een klein team, maar als onderdeel van een grote machine waar er andere belangen spelen dan het aan de man brengen van muziek. Voordelen omdat je niet meer voor 1 label aan de slag bent krijg je nu van meerdere ex-concullega's de nieuwe muziek.


Nieuwe Muziek, hoera. als je dacht dat je bij één label veel nieuwe muziek krijgt, think again. Wanneer je van alle labels de instroom ziet, dan snap ik dat sommige mensen afhaken eenmaal ze een bepaalde smaak hebben. de muziek van enkele artiesten en voor het overige slechts beperkt nieuwe instroom.

 

Maar toch er is een massa lekker materiaal dat er aan komt.

Redheads:

een showcase en een langverwachte plaat op 1 week tijd.

De langverwachte plaat: + van Ed Sheeran. Vorige week vrijdag was het dan zo ver. De plaat die al vanaf 19 september in de Uk uit is en die in België  normaal eind november beschikbaar ging zijn, ligt in de winkel of blinkt in de iTunes store.

Deze jongen is een absoluut fenomeen aan de andere zijde van het Kanaal. Vorig jaar stak hij al eens het kanaal over voor een promo-tour en dit jaar doet hij nog eens de AB aan (en vermoedelijk ook nog een festival). Hij weet moeiteloos een publiek in te pakken met zijn performance en is niet vies van wat freestyle . Hij, zijn gitaar en een effectenpedaal; meer is er niet nodig om een publiek overstag te laten gaan. Oordeel vooral zelf.

  

 Zijn video's getuigen van een fijn gevoel voor humor  You need me  en Lego House

Vrijdag kan je hem het publiek van The Voice zien inpakken.

 

Een andere Redhead die moeiteloos een publiek inpakt is Florence.µ

Ze gebruikt wel haar Machine om dat te doen, maar de showcase op valentijnsdag  was een alvast een van de ijkpunten voor live-performance in 2012.

Met haar 8koppige band kwam ze haar nieuwe plaat Ceremonials voorstellen. En dat deed met een heel goede showcase, alleen was het (Nederlandse) publiek wat mak. Voor een set die een goede mix hield tussen het oudere (bekende) en nieuwe werk bleven de reacties nogal braaf. Florence was in haar goede vorm en had er duidelijk zin in. Ik hoop dat ze binnenkort in de AB een vuriger publiek voorgeschoteld krijgt, want dat verdient ze. Voor een Volledig verslag en Setlist neem je best een kijkje op de Epic blog 

 

Nog materiaal om te ontdekken? De nieuwe van Sioen....

Sioen_cover_jpg_h380.jpg

De nieuwe single klinkt alvast goed en misschien verover ik ook nog een plaatsje in de video.fingers crossed.

 

 

16:03 Gepost door Pieter Herman in Film, Muziek, werk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | | |

De commentaren zijn gesloten.